مقالات آموزشی

انواع سردخانه

انواع سردخانه

شما باید این نکات مهم را هنگام احداث سردخانه بدانید که چه سردخانه ای و برای چه موضوعی میخواهید و باید سردخانه مورد نظرتان را با هزینه مناسب و حداکثر کارایی راه اندازی کنید در ادامه میتوانید با اوانع دسته بندی این سردخانه ها بیشتر اشنا شوید

دسته بندی سردخانه

در دسته بندی سرخانه ها میتوان به این موارد اشاره نمود سردخانه گمرکی سردخانه عمومی سردخانه زیر صفر سردخانه بالای صفر سردخانه آمونیاکی و سردخانه فریونی و سردخانه ذخیره ای  و سردخانه کوچک و سردخانه یخچالی و سردخانه های تجاری هستند

انواع مدل سردخانه

سردخانه گمرکی این نمونه از سردخانه وقتی مورد احداث قرار می‌گیرد که، شما قصد نگهداری مواد غذایی و محصولات را برای مدت زمان کوتاهی و به طور موقتی را دارید

همچنین سردخانه ذخیره‌ای این نمونه از سردخانه‌ها که بیشتر تحت مالکیت دولت بوده و برای شکستن قیمت بازار در هنگام افزایش قیمت محصولات غذایی مورد استفاده میشود مواد غذایی درون این سردخانه‌ها ذخیره می‌شوند و در مواقع مورد نیاز توسط دولت در بازار عرضه خواهند شد

و همچنین سردخانه کوچک این سردخانه‌ها که بیشتر برای تولید قطعات یخ مورد استفاده قرار می‌گیرند،در حقیقت به شکل کارخانه‌های یخ ساز کوچک مورد توجه قرار دارند

سردخانه‌های عمومی از سردخانه‌های سود آوری هستند که برای نگهداری مواد غذایی و میوه‌ها برای طولانی مدت مورد استفاده هستند در این سردخانه‌ها در ازای دریافت قیمت مصوبی برای نگهداری محصولات، از زمان فصل برداشت محصول که قیمت محصولات کمتر بوده و مورد استفاده قرار میگیرند

شما می‌توانید با پرداخت هزینه مناسبی برای هر کیلوگرم از محصولتان آن را بدون افت کیفیت درون سردخانه نگهداری نمایید و بعد از مدت مشخصی آن را با قیمت مناسب‌تری به بازار عرضه نمایید و به فروش برسانید.

و همچنین سردخانه های تجاری و خانگی امروزه با توجه به افزایش نیاز به نگهداری ماده غذایی در زمان طولانی‌تر، یخچال‌ها و سردخانه های گوناگونی مانند یخچال‌های خانگی، تجاری، سردخانه‌ها و خنک‌کننده‌ها عرضه شده‌اند. تا با کمک آن‌ها بتوانید محصولات غذایی را با حفظ کیفیت اولیه در مدت زمان طولانی‌تری مورد حفظ و مراقبت نمایند.

انواع دیگری از سردخانه و کاربرد آن

یکی از انواع سردخانه ها سردخانه ترانزیتی می باشد. مواد غذایی و کالاهای فسادپذیر از جمله چیزهایی هستند که نمی‌توان، آن‌ها را بیشتر از یک زمان معین در گمرک نگه داشت. چرا که این کالاها زود فاسد و غیرقابل استفاده می‌‌شوند. به همین دلیل و برای جلوگیری از ضرر و زیان‌های ناشی از این کار از سردخانه‌های ترانزیتی استفاده می‌‌کنند. امروز به بررسی سردخانه‌های ترانزیتی و کارآیی آن‌ها در انتقال مواد غذایی به نقاط مختلف دنیا می‌‌پردازیم.

بررسی سردخانه‌های ثابت و متحرک

سردخانه ثابت

سردخانه ثابت نوعی سردخانه است که برای نگه داری موادغذایی، دارویی، شیمایی، میوه، سبزیجات و انواع گل و گیاه استفاده می‌شود. می‌توان این نوع سردخانه‌ها را از نوع آمونیاک یا فریونی ساخت.

از مزایای سردخانه آمونیاکی می‌توان به مصرف پایین برق آن، بهترین اثر مبردی در بین تمامی مبردها و حامی محیط زیست بودن آن اشاره کرد. معمولا از سردخانه آمونیاکی برای پروژه‌های بزرگ استفاده می‌شود و هزینه کم‌تری نسبت به سایر انواع سردخانه‌ها دارد.

سردخانه فریونی نوع دیگر از سردخانه است که از مزایای آن می‌توان به هزینه پایین تعمیر و نگه داری، حامی محیط زیست بودن و غیر سمی بودن آن اشاره کرد. از این نوع سردخانه برای پروژه‌های کوچک و متوسط می‌توان استفاده کرد.

سردخانه متحرک

سردخانه متحرک به علت قابل حمل و مقرون به صرفه بودن، سال‌های زیادی است که مورد استفاده و توجه فروشگاه‌ها و اصناف قرار گرفته است. اگر بخواهید با مشخصات فنی این نوع سردخانه بهتر آشنا شوید، بهتر است به لیست زیر نگاهی بیندازید:

* استفاده از درب‌های لولایی یا کشویی به انتخاب مشتری

* استفاده از بهترین ماشین آلات اروپایی و مبدل‌های حرارتی با کیفیت بالای ایرانی

* استفاده از بهترین ساندویچ‌های پانل رنگی پلی اورتان با قابلیت تغییر ابعاد بسته با توجه به نیاز مشتری

این نوع از سردخانه به این هدف طراحی شده‌اند که به راحتی به کمک لیفتراک و یا جرثقیل بتوان، آن‌ها را حمل نمود.

تعریف سردخانه ترانزیتی در دسته‌بندی سردخانه‌های متحرک

سردخانه‌های ترانزیتی از زیرمجموعه سردخانه‌های متحرک هستند که برای مصارف تجاری از آن‌ها استفاده می‌شود. برای انتقال کالاهای فساد پذیر از جمله لبنیات برای صادرات به دیگر کشورها و یا ارسال به شهرهای دیگر باید از این سردخانه ترانزیتی استفاده کرد.

سردخانه ترانزیتی به صورتی طراحی شده است که به راحتی قابل حمل با لیفتراک یا جرثقیل باشد و مشکلی از بابت حمل آن نباشد. همانطور که بالاتر اشاره کردیم از این سردخانه‌ها برای نگهداری از کالاهای فسادپذیر از جمله موادغذایی و دارویی استفاده می‌شود.

این سردخانه‌ها معمولا در ابعاد ۱۰ تا ۴۰ مترمکعب قابل تولید است. این سردخانه‌های ترانزیتی می‌توانند به واحد‌های سرمایشی مجهز شوند. در بدنه این نوع سردخانه‌ها معمولا از ساندویچ پانل با ضخامت ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلی متری استفاده می‌شود که در نوع خود قابل توجه است.

 

از سردخانه ترانزیتی در کجا استفاده می‌شود

موادغذایی و کالاهای فسادپذیر از جمله کالاهایی هستند که نمیتوان آن‌ها را در گمرک‌ها و مرزها برای مدت زیادی نگهداری کرد چرا که آن‌ها فاسد می‌شوند و فرد تولید کننده این کالاها ضرر بزرگی خواهد کرد! راه حل این کار استفاده از سردخانه ترانزیتی است که در صورت بروز مشکلی برای تاخیر در ارسال کالاهای فسادپذیر، آن‌ها دچار مشکلی نشوند

در این سردخانه‌های تزانزیتی معمولا حجم و میزان ورود و خروج کالا بالاست و مدت نگهداری از کالاها در این نوع سردخانه‌ها کوتاه است!

 

حداکثر مدت زمان استفاده از سردخانه ترانزیتی

حداکثر مدت زمان استفاده از سردخانه ترانزیتی معمولا به قانون گمرکی هر کشور بستگی دارد که در ایران حدود ۲ الی ۳ ماه است. البته توصیه می‌شود که کالا بیش از دو هفته در سردخانه ترانزیتی باقی نماند تا بصورت تازه‌تری به دست مشتری و مصر  کننده برسد.

تازه یا اصطلاحاً فرش، محصول بسیار مهم است و باید به آن توجه کافی داشته باشید

 

از سردخانه ترانزیتی برای جابجایی چه مواد و محصولاتی استفاده می‌‌شود؟

 

همانطور که در بالاتر به آن اشاره کردیم از سردخانه ترانزیتی برای کالاهایی مناسب است که دمای مناسب برای نگهداری آن‌ها زیر صفر تا کمی بالاتر از آن باشد. این کالاها می‌تواند انواع گل و گیاه، دارو، موادغذایی، لبنیات و دیگر کالاهای فسادپذیر باشد.

موقعیت محل سردخانه ترانزیتی

برای احداث یک سردخانه ترانزیتی چند معیار مهم وجود دارد از جمله:

* وجود یک راه ارتباطی مناسب با سردخانه مانند جاده آسفالت شده

*دسترسی به امکاناتی مانند آب و برق و گاز

وجود راه های ارتباطی غیر مستقیم مانند تلفن

*مکانی به دور از آلودگی حشرات موذی

*مکانی به دور از اذیت و آزار حیوانات وحشی

*مناسب نبودن محل سردخانه از لحاظ قرارگیری در مسیر سیل

*فاصله کافی از شهرهای آلوده و کثیف برای آسیب نرسیدن به کالاهای نگهداری شده

*سردخانه ترانزیتی پایین بودن سطح سفره آب زیر زمینی در محل

 

ساختمان سردخانه ترانزیتی

در ادامه لیست کامل واحدهای تشکیل دهنده ساختمان ترانزیتی را می‌توانید، مشاهده کنید:

 

سالن‌های نگهداری

راهروهای ارتباطی

آمادگاه

تونل انجماد

پیش سرد کن

موتورخانه

اتاق کنترل

اتاق ژنراتور

اتاق ترانسفورماتور

تعمیرگاه و شارژ باتری

سکوی تخلیه و بارگیری

درب‌های اصلی

درب‌های اضطراری

درب‌های تخلیه و بارگیری

پل و نردبان‌های مخصوص برای ورود تعمیرکاران

 عایق رطوبتی به کاررفته در سردخانه ترانزیتی باید دارای چه ویژگی‌هایی باشد

هر عایق رطوبتی باید دارای خواص و ویژگی‌های زیر باشد:

مقاوم در برابر بخار آب و رطوبت

انعطاف پذیری و شکل پذیری

مستحکم و بادوام

 بهداشت و نگهداری سردخانه‌های ترانزیتی

در ادامه توصیه‌های بهداشتی و قانونی سردخانه‌های ترانزیتی را می‌توانید، مشاهده کنید:

یک حوضچه آب سرد در محل عبور کامیون‌ها برای ضدعفونی کردن آن‌ها با موادی مانند پرکلرین

در این نوع سردخانه‌ها حداکثر هر ۶ ماه یکبار باید سردخانه کاملا شسته و ضدعفونی گردد.

در سردخانه ترانزیتی نحوه چیدن محصولات باید طبق استانداردهای تصویب شده باشد تا مشکلی ایجاد نشود.

مدت نگه داری هر کالا با توجه به آن کالا می‌تواند، متفاوت باشد.

و

دیدگاهتان را بنویسید